Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buluron
buluron:

bulur/ón jokal. v. III, -ói, -úar nxjerr bulurimë: buluron demi; buluron topi.

Të ngjashme:
bulurin:

bulurí/n jokal. v. III, -u, -rë buluron.

bubulon:

bubul/ón jokal., -ói, -úar digjet me brambullimë.

bukuran:

bukurán,-e mb., edhe si em., përk. i bukur.

bulëzon:

bulëz/ón jokal. v. III, -ói, -úar 1. nxjerr sytha, mugullon: bulëzuan drurët. 2. nxjerr bula, bulon: i bulëzon djersa. 3. fig. nis të dalë a të shfaqet diçka e re: po më bulëzon një dëshirë.

bleron:

bler/ón jokal. v. III, -ói, -úar mbin bari i njomë ose dalin gjethet e blerta; vishet me blerim, gjelbëron: bleroi fusha.