Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bulurimë
bulurimë:

bulurím/ë,-a f. sh. -a(t) pëllitje (e kaut etj.); ulërimë; uturimë, buçimë.

Sinonime / Të përafërta:
ulërimë
uturimë
buçimë
Të ngjashme:
bulurin:

bulurí/n jokal. v. III, -u, -rë buluron.

buburizë:

buburíz/ë,-aI f. sh. -a(t) 1. kokrrizë gjalpi përsipër qumështit. 2. syth bime që lidh kokërr.

buburizë:

buburíz/ë,-aII f. sh. -a(t) zool. mollëkuqe.

çuçurimë:

çuçurím/ë,-a f. sh. -a(t) 1. zë i ulët që dëgjohet nga çuçuritja e dikujt a e diçkaje; pëshpërimë; cicërimë: çuçurima e zogjve. 2. sh. keq. fjalë që thuhen vesh më vesh, thashetheme.

bulçimë:

bulçím/ë,-a f. vapë e madhe mbytëse, ufëm.