Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bulqizak
bulqizak:

bulqizák,-u m. sh. -ë(t) banor vendës i Bulqizës ose me prejardhje nga Bulqiza.

bulqizak:

bulqizák,-e mb. që lidhet me bulqizakët a me Bulqizën, i bulqizakëve a i Bulqizës: veshje bulqizake.

Të ngjashme:
bulqizake:

bulqizák,-e, -ja f. sh. -e(t).