Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bulmetur
bulmetur:

bulmétur (i, e) mb. me shumë bulmet, i yndyrshëm.

bulmetem:

bulmét/em vetv., -a (u), -ur ha pak, sa vë në gojë; burbuletem: bulmetem me fiq.

Të ngjashme:
bulmetor:

bulmetór,-e mb. 1. edhe si em., që përpunon a shet bulmet. 2. f. qumështore: lopë bulmet.re.

bulletër:

bullét/ër,-ra f. uthull e fortë.

bulmetore:

bulmetór,-e, -ja f. sh. -e(t) tregtore bulmeti.

bulmet:

bulmét,-i m. sh. -ra(t) 1. qumështi dhe prodhimet që nxirren nga përpunimi i tij: dyqan bulmeti. 2. fig. dobi; fryt: llafe pa bulmet (bised.).