Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bulmetshëm
bulmetshëm:

bulmétsh/ëm (i), -me (e) mb. 1. f. qumështore: lopë e bulmetshme. 2. me shumë bulmet; i yndyrshëm: qumështor i bulmetshëm. 3. fig. i dobishëm, i frytshëm.

Sinonime / Të përafërta:
qumështore
Të ngjashme:
pabulmetshëm:

pabulmétsh/ëm (i), -me (e) mb. 1. f. që jep pak qumësht: lopë e pabulmetshme. 2. i payndyrshëm. 3. fig. bised. i pafrytshëm: punë e pabulmetshme.