Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bulmetor
bulmetor:

bulmetór,-e mb. 1. edhe si em., që përpunon a shet bulmet. 2. f. qumështore: lopë bulmet.re.

Sinonime / Të përafërta:
qumështore
Të ngjashme:
bulmetore:

bulmetór,-e, -ja f. sh. -e(t) tregtore bulmeti.

bulmetur:

bulmétur (i, e) mb. me shumë bulmet, i yndyrshëm.

bulmetem:

bulmét/em vetv., -a (u), -ur ha pak, sa vë në gojë; burbuletem: bulmetem me fiq.

bulletër:

bullét/ër,-ra f. uthull e fortë.

buxhetor:

buxhetór,-e mb. fin. që lidhet me buxhetin, i buxhetit; që financohet nga buxheti: fonde buxhetore; institucion buxhetor.