Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bulmet
bulmet:

bulmét,-i m. sh. -ra(t) 1. qumështi dhe prodhimet që nxirren nga përpunimi i tij: dyqan bulmeti. 2. fig. dobi; fryt: llafe pa bulmet (bised.).

Të ngjashme:
baltet:

bált/et vetv. v. III, -(u), -ur 1. squllet si baltë. 2. fig. humbet shijen, baritet.

bulmetem:

bulmét/em vetv., -a (u), -ur ha pak, sa vë në gojë; burbuletem: bulmetem me fiq.

bulmetor:

bulmetór,-e mb. 1. edhe si em., që përpunon a shet bulmet. 2. f. qumështore: lopë bulmetore.

bulmoj:

bulm/ój kal., -óva, -úar mëlmej.

bullut:

bullút,-i m. raki e butë dhe e keqe, fundi i kazanit.