Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bullut
bullut:

bullút,-i m. raki e butë dhe e keqe, fundi i kazanit.

Të ngjashme:
balluk:

ballúk,-u m. sh. -ë(t) balli i samarit.

belluz:

bellúz,-i m. sh. -e(t) cohë me push, e lëmuar e me shkëlqim: fustan (perde) belluzi.

bërlut:

bërlút kal., -a, -ur bërllok.

bulmet:

bulmét,-i m. sh. -ra(t) 1. qumështi dhe prodhimet që nxirren nga përpunimi i tij: dyqan bulmeti. 2. fig. dobi; fryt: llafe pa bulmet (bised.).

bullar:

bullár,-i m. sh. -ë(t) 1. zool. bollë. 2. fig. keq. djalë a burrë i shëndoshë dhe i ngathët.