Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bulletër
bulletër:

bullét/ër,-ra f. uthull e fortë.

Të ngjashme:
bulledër:

bulléd/ër,-ra f. sh. -ra(t) 1. bot. kërpudhë si thundër kali, që rritet në trungjet e disa drurëve; kërpudhë eshke. 2. fig. keq. grua bullafiqe.

bulmetor:

bulmetór,-e mb. 1. edhe si em., që përpunon a shet bulmet. 2. f. qumështore: lopë bulmet.re.

bulmetur:

bulmétur (i, e) mb. me shumë bulmet, i yndyrshëm.

ballëtor:

ballëtór,-i [ballëtár,-i m. sh. -ë(t)] përçor; / prijës.