Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bullar
bullar:

bullár,-i m. sh. -ë(t) 1. zool. bollë. 2. fig. keq. djalë a burrë i shëndoshë dhe i ngathët.

Sinonime / Të përafërta:
bollë
Të ngjashme:
bullgar:

bullgár,-i m. sh. -ë(t) banor vendës i Bullgarisë ose me prejardhje nga Bullgaria.

mullar:

mullár,-i m. sh. -ë(t) 1. grumbull i madh bari, kashte etj., zakonisht rreth një strumbullari: kur m’u dogjën mullarët, njoha dhe kumbarët (fj. u.). 2. si ndajf. stivë: e kishte bërë mullar.

tullar:

tullár,-iI m. sh. -ë(t) vegjë, tezgjah.

tullar:

tullár,-iII m. sh. -ë(t) tullabërës.

bullare:

bullár,-e, -ja f. sh. -e(t) vajzë a grua e shëndoshë dhe e ngathët.