Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bullamac
bullamaç:

bullamáç,-i m. qull.

bullamaç:

bullamáç,-e mb. qull: bukë bullamaçe.

Të ngjashme:
qullamac:

qullamác,-e (qullamáç,-e) mb., edhe si em., mospërf. i qullët.

ballamar:

ballamár,-i m. sh. -ë(t) det. litar i trashë për të lidhur anijen në port, cimë.