Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bullamaç
bullamaç:

bullamáç,-i m. qull.

bullamaç:

bullamáç,-e mb. qull: bukë bullamaçe.

Sinonime / Të përafërta:
qull
Të ngjashme:
ballamar:

ballamár,-i m. sh. -ë(t) det. litar i trashë për të lidhur anijen në port, cimë.

qullamac:

qullamác,-e (qullamáç,-e) mb., edhe si em., mospërf. i qullët.