Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bulire
bulirë:

bulír/ë,-a f. sh. -a(t) bucelë uji.

Të ngjashme:
belore:

belór/e,-ja f. sh. -e(t) bluzë grash e gjatë deri në bel.

bilike:

bilík/e,-ja f. sh. -e(t) ibrik i vogël teneqeje për vajitje, për ujë etj.

bllore:

bllór/e,-ja f. sh. -e(t) lëkurë druri a lëpushkë misri.

bukure:

bukuré,-ja f. sh. -(të) [bukuréz/ë,-a f. sh. -a(t)] zool. xixëllonjë.

muline:

muliné,-ja f. sh. -(të) fije mëndafshi a pambuku, që përdoren për të qëndisur; lëmsh me fije të tilla.