Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buli
buli:

bulí,-ni m. sh. -nj(të) bot. lloj vidhi i lartë e me kurorë të gjerë.

Të ngjashme:
buhi:

buhí,-a f. gosti me të gjitha të mirat; hare.

bulb:

bulb,-i m. sh. -e(t) 1. bot. pjesë si kokë e kërcellit të disa bimëve (si qepa etj.). 2. anat. pjesa e zgjeruar e disa organeve ose e indeve qepore: bulbi i trurit; bulbi i syrit kokërdhoku.

bulçi:

bulçí,-a f. sh. -(të) pjesa e faqes nga mollëza deri te nofulla e poshtme: i mbushi bulçitë.

bulë:

búl/ë,-a f. sh. -a(t) 1. bot. syth bimësh, mugull: bulë plepi; / zool. syth te disa qenie, nga zhvillohet një qenie e re: bulat e hidrës. 2. pikë uji, loti etj.; flluskë e vogël: bulë vese; bulë ajri. 3. topth i tultë i ndonjë organi të trupit: bula e veshit (e gishtit). 4. pjesë në disa pemë që ndahen në copë të veçanta: bulë shege (arre).

buri:

burí,-aI f. shumicë, mbushulli.