Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buleveshe
bulëveshë:

bulëvésh/ë,-a f. sh. -a(t) verzë peshku.

Të ngjashme:
bulëvesh:

bulëvésh,-i m. bulë në veshin e rrushit; veshul: këput një bulëvesh.

luleleshe:

lulelésh/e,-ja f. bot. barishte livadhore si tërfil, që përdoret në mjekësinë popullore për të shëruar plagë të ndryshme; tërfil plagësh.

birëveshë:

birëvésh/ë,-a f. sh. -a(t) zool. gërshërëz.

pulveshë:

pulvésh/ë,-a f. sh. -a(t) zool. gërshërëz.