Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bule
bulë:

búl/ë,-a f. sh. -a(t) 1. bot. syth bimësh, mugull: bulë plepi; / zool. syth te disa qenie, nga zhvillohet një qenie e re: bulat e hidrës. 2. pikë uji, loti etj.; flluskë e vogël: bulë vese; bulë ajri. 3. topth i tultë i ndonjë organi të trupit: bula e veshit (e gishtit). 4. pjesë në disa pemë që ndahen në copë të veçanta: bulë shege (arre).

Sinonime / Të përafërta:
mugull
Të ngjashme:
baule:

baúl/e,-ja f. sh. -e(t) arkë e vogël me kapak të përkulur: baulja e nuses.

bile:

bíl/e,-ja f. sh. -e(t) fëm. organi seksual i djemve.

bile:

bilé pj. bised. madje.

biule:

biúl/e,-ja f. sh. -e(t) 1. gyp i hollë për të pirë një lëng. 2. pipëz prej kashte gruri ose prej kallami.

buçe:

búç/e,-ja f. sh. -e(t) bised. 1. bushtër. 2. keq. gojë: mbylle buçen!