Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bulci
bulçi:

bulçí,-a f. sh. -(të) pjesa e faqes nga mollëza deri te nofulla e poshtme: i mbushi bulçitë.

Të ngjashme:
buli:

bulí,-ni m. sh. -nj(të) bot. lloj vidhi i lartë e me kurorë të gjerë.

gulçi:

gulçí,-a f. sh. -(të) 1. thartira që vjen në grykë nga stomaku zakonisht kur ftohemi; vrer. 2. shtrëngim; ngërç; gulçimë1: pata gulçi në kraharor.

balli:

ballí,-u m. sh. -nj(të) pëllumb me pullë të kuqe në kokë.

braci:

brací,-a f. sh. -(të) bised. vjedhje xhepash a sendesh të vogla.

bulëz:

búlëz,-a f. sh. -a(t) 1. muz. celulë. 2. puçrrizë.