Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bulëz
bulëz:

búlëz,-a f. sh. -a(t) 1. muz. celulë. 2. puçrrizë.

Sinonime / Të përafërta:
celulë
puçrrizë
Të ngjashme:
bubëz:

búbëz,-a f. sh. -a(t) vjet. vrimëz në pushkët me strall, ku vihej agzoti.

bukëz:

búkëz,-a f. sh. -a(t) 1. bukë e vogël gjatoshe a e rrumbullakët. 2. hoje bletësh a grerëzash. 3. thelbi i disa bërthamave a farave.

buzëz:

búzëz,-a f. sh. -a(t) 1. veter. sëmundje e bagëtive të imëta, që shfaqet me puçrra në buzë. 2. hundëz prej litari.

lulëz:

lúlëz,-aI f. sh. -a(t) 1. bot. barishte me gjethe të holla si hala pishe e të grumbulluara në tufë, e cila bën një boçë në majë që përdoret e tharë si farë djathi. 2. mjek. sëmundje, e cila e vesh syrin, e skuq ose i lë një njollëz të kuqe; pika e syrit. 3. elbth, kath: i ka dalë lulëza në sy.

lulëz:

lúlëz,-aII f. sh. -a(t) zool. lubardhë.