Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bulëveshë
bulëveshë:

bulëvésh/ë,-a f. sh. -a(t) verzë peshku.

Të ngjashme:
bulëvesh:

bulëvésh,-i m. bulë në veshin e rrushit; veshul: këput një bulëvesh.

birëveshë:

birëvésh/ë,-a f. sh. -a(t) zool. gërshërëz.

pulveshë:

pulvésh/ë,-a f. sh. -a(t) zool. gërshërëz.