Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bulëvesh
bulëvesh:

bulëvésh,-i m. bulë në veshin e rrushit; veshul: këput një bulëvesh.

Sinonime / Të përafërta:
veshul
Të ngjashme:
bulëveshë:

bulëvésh/ë,-a f. sh. -a(t) verzë peshku.

pulvesh:

pulvésh,-i m. sh. -ë(t) bulëvesh: pulvesh rrushi.

buvesh:

buvésh,-e mb., edhe si em., i trashë nga mendja, buf.

buzëqesh:

buzëqésh jokal., -a, -ur 1. vë buzën në gaz, nënqesh. 2. v. III fig. vjen a shfaqet diçka e gëzueshme, e këndshme e shpresëdhënëse: buzëqesh deti (agimi, pranvera); më buzëqeshi fati.