Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bukurzani
bukurzani:

bukurzaní,-a f. gjuh. bukurtingëllim.

Sinonime / Të përafërta:
bukurtingëllim
Të ngjashme:
bukurzanor:

bukurzanór,-e mb. gjuh. bukurtingëllues.

bukuran:

bukurán,-e mb., edhe si em., përk. i bukur.