Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bukurosh
bukurosh:

bukurósh,-e mb. 1. edhe si em., i bukur, i pashëm: vashë bukuroshe (poet.). 2. -, -i m. sh. -ë(t) zool. bishtatundës.

Sinonime / Të përafërta:
bishtatundës