Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bukuran
bukuran:

bukurán,-e mb., edhe si em., përk. i bukur.

Të ngjashme:
bukurzani:

bukurzaní,-a f. gjuh. bukurtingëllim.

bulurin:

bulurí/n jokal. v. III, -u, -rë buluron.

buluron:

bulur/ón jokal. v. III, -ói, -úar nxjerr bulurimë: buluron demi; buluron topi.

bukure:

bukuré,-ja f. sh. -(të) [bukuréz/ë,-a f. sh. -a(t)] zool. xixëllonjë.

bukuri:

bukurí,-a f. sh. -(të) 1. të qenët i bukur, veti e asaj që është e bukur, e bukura; tërësia e tipareve që e bëjnë dikë a diçka të bukur: bukuri trupore (shpirtërore); bukuria e fushave; / kryes. sh. qenie a çdo gjë tjetër e bukur: bukuritë e natyrës; bukuri e rrallë. 2. si ndajf. shumë mirë, bukur: sillet bukuri.