Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bukje
bukje:

búkj/e,-a f. sh. -e(t) kashtë frytje, fryzë.

bukje:

búkj-e mb. i mbushur; me tul: qershi bukje; kashtë bukje fryzë.

Sinonime / Të përafërta:
fryzë
Të ngjashme:
buzje:

búzje mb., edhe si em. f., me buzë të gjera, e thellë (për tepsi).

cukje:

cúkj/e,-a f. veprimi sipas foljes.

dukje:

dúkj/e,-a f. 1. veprimi sipas dukem1,4,5. 2. pamja e jashtme e dikujt a e diçkaje, paraqitje; përshtypja që lë dikush a diçka: në dukje (të parë) në vështrimin e parë, në pamjen e jashtme. 3. keq. prirje a përpjekje për t’u dukur në sytë e të tjerëve; mburrje.

qukje:

qúkj/e,-a f. sh. -e(t) veprimi sipas foljeve.