Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buketore
bukëtore:

bukëtór/e,-ja f. sh. -e(t) furrë bukësh.

Të ngjashme:
bukatore:

bukatór,-e, -ja, f. kryes. sh. -e(t) enë për të gatuar a për të pjekur bukë.

bukëtare:

bukëtár,-e, -ja f. sh. -e(t).

bucelore:

bucelór/e,-ja f. sh. -e(t) turjelë e madhe për të hapur vrimën e bucelës së qerres.

bulmetore:

bulmetór,-e, -ja f. sh. -e(t) tregtore bulmeti.

bletore:

bletór/e,-ja f. sh. -e(t) vend me zgjoje bletësh; tërësia e zgjojeve të bletëve që ka dikush.