Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bukeqyqe
bukëqyqe:

bukëqýq/e,-ja f. sh. -e(t) fruti i përnarit.

Të ngjashme:
luleqyqe:

luleqýq/e,-ja f. sh. -e(t) bot. barishte, me gjethe si të zymbylit dhe me lule ngjyrë trëndafili të grumbulluara në vile të dendur, që rritet e vetmuar nëpër kullota e livadhe.

bukëfiqe:

bukëfíq/e,-ja f. sh. -e(t) rrotull si bukë, që bëhet me fiq të thatë e të grirë.