Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bukembel
bukëmbël:

bukëmbël mb. mikpritës; bujar.

Sinonime / Të përafërta:
mikpritës
bujar
Të ngjashme:
bukamel:

bukamél,-e mb., edhe si em., i imët, i pazhvilluar (për fëmijët).