Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bukefiqe
bukëfiqe:

bukëfíq/e,-ja f. sh. -e(t) rrotull si bukë, që bëhet me fiq të thatë e të grirë.

Të ngjashme:
bukëmirë:

bukëmírë mb., edhe si em., bukëdhënës, bujar.

bukëqyqe:

bukëqýq/e,-ja f. sh. -e(t) fruti i përnarit.