Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bukamel
bukamel:

bukamél,-e mb., edhe si em., i imët, i pazhvilluar (për fëmijët).

Të ngjashme:
biramel:

biramél,-e mb., edhe si em., bised. që gjurmon kudo e zhbiron për të marrë vesh çdo gjë, zhbirues; kureshtar.

bukafec:

bukaféc,-i m. sh. -ë(t) gjell. lakror i mbrumë.

guramel:

guramél,-e mb. me bërthamën të vogël; kokërrvogël: ulli guramel.

bukëmbël:

bukëmbël mb. mikpritës; bujar.

çukamë:

çukám/ë,-a f. sh. -a(t) zhurma që dëgjohet kur çukitin shpendët.