Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bukagjellë
bukagjellë:

bukagjéllë ndajf. mënyrë të luajturi e fëmijëve në grup, që bëjnë sikur gatuajnë bukë e gjellë.