Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bukafec
bukafec:

bukaféc,-i m. sh. -ë(t) gjell. lakror i mbrumë.

Të ngjashme:
bukamel:

bukamél,-e mb., edhe si em., i imët, i pazhvilluar (për fëmijët).