Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bukbardh
Të ngjashme:
bukëbardhë:

bukëbárdhë mb. 1. që e ka bukën, thelbin, tulin etj. të bardhë: bajame bukëbardhë. 2. fig. mikpritës; zemërbardhë.

çubardh:

çubárdh,-ë mb., edhe si em., që i ka flokët dhe qimet e fytyrës të bardha; balash (për njeriun).