Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bukëvale
bukëvale:

bukëvál/e,-ja f. sh. -e(t) 1. gjell. përshesh me ujë të valë, me yndyrë e me djathë; valë; / etnogr. ëmbëlsirë me kulaç të thërrmuar në ujë të valë dhe me gjalpë, që bëhet kur ka lindur një fëmijë. 2. si mb. i butë e i shkrifët.

Sinonime / Të përafërta:
valë
Të ngjashme:
bukëtare:

bukëtár,-e, -ja f. sh. -e(t).