Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bukëtore
bukëtore:

bukëtór/e,-ja f. sh. -e(t) furrë bukësh.

Të ngjashme:
bukatore:

bukatór,-e, -ja, f. kryes. sh. -e(t) enë për të gatuar a për të pjekur bukë.

bukëtare:

bukëtár,-e, -ja f. sh. -e(t).

bujtore:

bujtór/e,-ja f. sh. -e(t) bujtinë.

bukator:

bukatór,-e mb. prodhimtar, pjellor: tokë bukatore.

ajkëtore:

ajkëtór/e,-ja f. sh. -e(t) vegël e posaçme për të mbledhur ajkën e qumështit; / kadishtë ku mbahet ajka.