Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bukëqyqe
bukëqyqe:

bukëqýq/e,-ja f. sh. -e(t) fruti i përnarit.

Të ngjashme:
bukëfiqe:

bukëfíq/e,-ja f. sh. -e(t) rrotull si bukë, që bëhet me fiq të thatë e të grirë.