Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bukëmirë
bukëmirë:

bukëmírë mb., edhe si em., bukëdhënës, bujar.

Sinonime / Të përafërta:
bujar
Të ngjashme:
besëmirë:

besëmírë mb., edhe si em., që e mban besën; kund. besëkeq, besëlig.

butësirë:

butësír/ë,-a f. sh. -a(t) 1. mot i butë. 2. vend i butë e me lagështirë; tokë e butë a me bar të njomë.

punëmirë:

punëmírë mb., edhe si em., që e bën çdo punë gjithnjë mirë; që bën punë të mira; zemërmirë.