Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bukëdhënës
bukëdhënës:

bukëdhënës,-e (bukëdhënë) mb. mikpritës; bujar.

Sinonime / Të përafërta:
mikpritës
bujar
Të ngjashme:
punëdhënës:

punëdhënës,-i m. sh. -(it), edhe si mb., ai që i jep dikujt një punë a një detyrë duke e paguar për të (zakonisht sipas një marrëveshjeje); pronar që merr në punë dikë me pagesë për një kohë të caktuar.