Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bukëbardhë
bukëbardhë:

bukëbárdhë mb. 1. që e ka bukën, thelbin, tulin etj. të bardhë: bajame bukëbardhë. 2. fig. mikpritës; zemërbardhë.

Sinonime / Të përafërta:
mikpritës
zemërbardhë
Të ngjashme:
buzëbardhë:

buzëbárdhë mb. me buzë të bardha (për kafshë).

borëbardhë:

borëbárdh/ë,-a f. sh. -a(t) mit. figurë e përrallave popullore, e përfytyruar si vajzë prej bore.

botëbardhë:

botëbárdh/ë,-a f. botë e bardhë.

gunëbardhë:

gunëbárdhë mb., edhe si em., me gunë të bardhë; kund. gunëzi.

kokëbardhë:

kokëbárdhë mb., edhe si em., flokëbardhë; i thinjur.