Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bujtore
bujtore:

bujtór/e,-ja f. sh. -e(t) bujtinë.

Të ngjashme:
baltore:

baltór/e,-ja f. sh. -e(t) 1. enë balte, balturinë. 2. baltishtë.

bartore:

bartór/e,-ja f. sh. -e(t) shkalc.

bletore:

bletór/e,-ja f. sh. -e(t) vend me zgjoje bletësh; tërësia e zgjojeve të bletëve që ka dikush.

bujtari:

bujtarí,-a f. mikpritje.

bukëtore:

bukëtór/e,-ja f. sh. -e(t) furrë bukësh.