Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bujtinë
bujtinë:

bujtín/ë,-a f. sh. -a(t) hotel i vogël a fjetore.

Të ngjashme:
butinë:

butín/ë,-a f. sh. -a(t) bot. gjini drurësh a shkurresh zbukuruese, që bëjnë kokrra të kuqe a të zeza: butina e kuqe butinë me lule të kuqërreme; butina fletëlarë butinë me gjethe përherë të blerta.

bujtinar:

bujtinár,-i m. sh. -ë(t) i zoti i bujtinës.

baltinë:

baltín/ë,-a f. sh. -a(t) baltak.

botinë:

botín/ë,-a f. sh. -a(t) vend me botë; moçalishte.

bujanë:

buján/ë,-a f. sh. -a(t) boenë; rrjedhë a pellg i madh.