Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bujtesi
bujtësi:

bujtësí,-a f. mikpritje.

bujtës:

bújtës,-i m. sh. -(it) 1. ai që bun diku. 2. edhe si mb., spec. mbartës: bujtës larvash.

Sinonime / Të përafërta:
mikpritje
Të ngjashme:
bujqësi:

bujqësí,-a f. mjeshtëria e punimit të tokës dhe e rritjes së bimëve të dobishme; degë e ekonomisë që mbështetet në këtë mjeshtëri: bujqësia e blegtoria.

butësi:

butësí,-a f., edhe fig., të qenët i butë; kund. ashpërsi; fortësi; vrazhdësi: sillet me butësi.

bujtari:

bujtarí,-a f. mikpritje.

kujdesi:

kujdesí,-a f. të pasurit kujdes; të qenët i kujdesshëm; kujdes.