Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bujtari
bujtari:

bujtarí,-a f. mikpritje.

bujtar:

bujtár,-i m. sh. -ë(t) 1. bujtës. 2. -, -e mb., edhe si em., mikpritës.

Sinonime / Të përafërta:
mikpritje
Të ngjashme:
bujari:

bujarí,-a f. 1. të qenët bujar: e priti me bujari. 2. përmb. hist. tërësia e bujarëve, bujarët: bujari. e lartë.

bletari:

bletarí,-a f. degë e bujqësisë, që merret me rritjen e bletëve; mjeshtëria e rritjes së bletëve: merret me bletari.

bujqëri:

bujqërí,-a f. përmb. hist. tërësia e bujqve, bujqit.

bujtësi:

bujtësí,-a f. mikpritje.