Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bujtar
bujtar:

bujtár,-i m. sh. -ë(t) 1. bujtës. 2. -, -e mb., edhe si em., mikpritës.

Sinonime / Të përafërta:
bujtës
mikpritës
Të ngjashme:
bejtar:

bejtár,-i m. sh. -ë(t) ai që bën bejte, bejtexhi.

bujtari:

bujtarí,-a f. mikpritje.

bujtur:

bújtur (i, e) mb. i ndenjur: gjellë e bujtur.

bujar:

bujár,-e mb., edhe si em., dorëdhënë e zemërgjerë.

bujar:

bujár,-i m. sh. -ë(t) hist. pronar i madh tokash në shoqërinë feudale; fisnik.