Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bujshem
bujshëm:

bújsh/ëm (i), -me (e) mb. 1. që bën bujë; që bëhet me bujë: ngjarje e bujshme. 2. që shpërthen, që vërshon: gjelbërim i bujshëm.

Të ngjashme:
bujtshëm:

bújtsh/ëm (i), -me (e) f. mikpritës.

bukshëm:

búksh/ëm (i), -me (e) mb. 1. që e ka kallirin të plotë. 2. fig. i dobishëm, frytdhënës: punë e bukshme.

ujshëm:

újsh/ëm (i), -me (e) mb. që mban shumë ujë, i lagësht; i lëngshëm, ujës (për pemët e perimet); që është holluar me ujë: tokë e ujshme; kos (brumë) i ujshëm.

ujshëm:

újshëm ndajf. si rrjedh uji, rrjedhshëm.

bukohem:

bukóhem vetv. e bukoj.