Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bujkroberor
bujkrobëror:

bujkrobërór,-e mb. hist. që lidhet me bujkrobërinë, i bujkrobërisë.

Të ngjashme:
bujkrobëri:

bujkrobërí,-a f. hist. formë varësie e bujkrobërve; sistem feudal me bujkrobër.