Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bujkrob
bujkrob:

bujkrób,-i m. sh. -ër(it) hist. fshatar rob i feudalit a i çifligarit.

Të ngjashme:
bujaroj:

bujar/ój kal., -óva, -úar fisnikëroj.