Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bujashke
bujashkë:

bujáshk/ë,-a f. sh. -a(t) ashkël e madhe druri: djeg bujashka.

Të ngjashme:
bluashkë:

bluáshk/ë,-a f. sh. -a(t) ashkël e madhe druri, metali etj.

bjeshkë:

bjéshk/ë,-a f. sh. -ë(t) mal i lartë me kullota verore: ujë bjeshke.

bashkë:

báshk/ë,-a f. sh. -a(t) 1. gjithë leshi që qethet nga një dele, pa u shprishur: dhjetë bashka. 2. fig. diçka e bardhë, e fryrë dhe e butë: bashka resh.

bashkë:

báshkë ndajf. 1. pranë njëri-tjetrit, jo veç e veç; në të njëjtin vend a grup: rrinë (jetojnë) bashkë; u mblodhën bashkë; e kemi bërë bashkë. 2. njëkohësisht: arritën bashkë; e kemi mbaruar shkollën bashkë.