Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bujaroj
bujaroj:

bujar/ój kal., -óva, -úar fisnikëroj.

Të ngjashme:
beharoj:

behar/ój jokal., -óva, -úar bised. veroj.

bujkrob:

bujkrób,-i m. sh. -ër(it) hist. fshatar rob i feudalit a i çifligarit.

kusaroj:

kusar/ój jokal., -óva, -úar vjedh e plaçkit me dhunë.

bujarim:

bujarím,-i m. fisnikërim.

bujari:

bujarí,-a f. 1. të qenët bujar: e priti me bujari. 2. përmb. hist. tërësia e bujarëve, bujarët: bujari. e lartë.