Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bujarisht
bujarisht:

bujarísht ndajf. me bujari.

Të ngjashme:
beharisht:

beharísht,-e mb. veror: rroba beharishte.

gojarisht:

gojarísht ndajf. me gojë, me të folur; goja-gojës: e lajmëruan gojarisht.

kusarisht:

kusarísht ndajf. ashtu si vepron kusari; vjedhurazi; fshehtas: e mori kusarisht.

beharisht:

beharísht ndajf. bised. si për behar: ishte veshur beharisht.

bujaréshë:

bujar,-éshë mb., edhe si em. f., bujare.