Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bujanë
bujanë:

buján/ë,-a f. sh. -a(t) boenë; rrjedhë a pellg i madh.

Të ngjashme:
bujari:

bujarí,-a f. 1. të qenët bujar: e priti me bujari. 2. përmb. hist. tërësia e bujarëve, bujarët: bujari. e lartë.

burani:

buraní,-a f. gjell. gatesë me spinaq e me oriz.

bujar:

bujár,-e mb., edhe si em., dorëdhënë e zemërgjerë.

bujar:

bujár,-i m. sh. -ë(t) hist. pronar i madh tokash në shoqërinë feudale; fisnik.

ujan:

uján,-i m. sh. -ë(t) hapësirë e gjerë me ujë.